För dig med pollenallergi

Om du lider av pollenallergi är det flera månader på året som du inte kommer uppskatta nämnvärt. Med växter och träd som blommar ut kan pollen påverka ditt liv negativt på flera plan. Beroende på hur allvarlig form av pollenallergi som du lider av finns det lite olika saker som du kan tänka på.

Sök hjälp vid besvär med pollen

Det finns också mycket mer hjälp idag som du kan söka som pollenallergiker för att du ska kunna fortsätta leva som vanligt även när det är pollensäsong. Bland annat ögondroppar mot torra ögon eller allergitabletter kan hjälpa för många. 

Har du mer allvarliga besvär kan du även kontakta din närmaste vårdcentral som kan se över om det krävs någon annan typ av allergimedicin. Forskningen inom pollenallergi går också framåt och du kan idag köpa receptfria allergitabletter på Apotek. Däremot är det viktigt att du rådfrågar en läkare om du är osäker på om du faktiskt har pollen eller inte.

Image
Image

Vanliga symptom vid pollenallergi

Alla har lite olika besvär vid pollenallergi och beroende på hur allvarlig allergi du lider av kan också symptomen variera. Vanliga besvär kan vara ögon som kliar, torr hals eller att näsan rinner. Men har man mer allvarliga besvär kan luftstrupen irriteras och halsen svullna. Det är därför som det är mycket viktigt att du uppsöker hjälp om du har kraftiga besvär då det kan innebära en hel del risker. 

Att lida av pollenallergi är såklart inget roligt och kan begränsa möjligheten att vistas utomhus under delar av året. Men kom också ihåg att det finns mycket hjälp att söka!