Ta hand om din kropp

Träning kommer endast ge positiva resultat om du också tar hand om din kropp på ett bra sätt. Det är viktigt att du planerar in rätt tid för återhämtning innan ditt nästa träningspass och att du behandlar skador eller kan behandla svampinfektion för att dina fötter ska må bra och du ska slippa träna med sveda och värk. Om du tar hand om din kropp kan du utvecklas och ser bättre träningsresultat. Räkna med det!

Återhämtning för starkare muskler

Det är vanligt att många som till exempel styrketränar inte ger kroppen tillräckligt med tid att återhämta sig. Om du har haft ett riktigt tungt pass på gymmet och kommer tillbaka för tätt inpå och tränar samma muskelgrupp kan det ge fler nackdelar än fördelar för dina muskler. Om musklerna inte har haft tillräckligt med tid på sig för återhämtning kan de brytas ner om du pressar dem för mycket. Så tid för återhämtning är en viktig del för att du ska se resultat och ta hand om din kropp på ett hälsosamt sätt.

Image
Image

Kosten har mycket stor betydelse

Att ta hand om sin kropp innebär också att se över vad du stoppar i munnen. Din kost har väldigt stor betydelse för att du ska kunna vidhålla en god hälsa. Så prioritera att äta enligt tallriksmodellen, undvik socker och konserveringsmedel och lär dig äta sunt för att ta hand om din hälsa. Ät också tillräckligt med kalorier efter hur aktiv du är under en dag. Rör du på dig mer så behöver du också få i dig mer energi.