Träna oavsett väder

Att träna ska såklart vara kul och kanske det kan kännas lite motigt när regnet står som spön i backen eller temperaturen sakta klättrar sig nedåt. Men med rätt kläder kommer du aldrig ha några ursäkter att ge dig ut på ett träningspass utomhus. Investera i en vattentät skaljacka herr och ett par skor med bra grepp även när det är halt ute. Sedan är det bara att sätta på dig hörlurarna och ge dig ut på den där efterlängtade löprundan.

Image

Klä dig efter vädret

För att du ska kunna njuta av vädret är det alltid fördelaktigt att ha flera olika typer av träningskläder hemma så du kan klä dig efter vädret. Du kan sedan basera valet av kläder på hur varmt eller kallt det är. Men även beroende på hur underlaget ser ut.

Testa på nya aktiviteter

Beroende på vilken säsong du befinner dig i finns det lite olika typer av aktiviteter som du kan testa på. Under vintern kan du till exempel lära dig att åka skidor eller skridskor som både är mycket givande träningsformer. När det är lite varmare ute kan du istället testa på havssimning eller att hitta en fin vandringsled och därmed kunna vara riktigt nära naturen.

Image
Image

Varva med träning hemma

Om du trots allt känner dig ganska omotiverad att ge dig ut när vädret inte är det bästa behöver du inte ställa in träningen helt och hållet. Med några mindre inköp kan du träna styrka eller kondition på hemmaplan. Investera i redskap eller maskiner som passar din budget och träningsnivå, men som också ger dig möjligheten att utvecklas. Sedan kommer du inte ha några ursäkter att skippa träningen, oavsett vädret utomhus eller tid på året.