Vad räknas som träning?

Det finns ingen som kan svara på frågan vad som räknas som träning och inte. I alla fall inte när det kommer till ett generellt perspektiv. Du själv kan svara på frågan när det kommer till din egen träning. För dig kanske det är träning att ta en snabb promenad medan någon som har tränat i flera år inte ser det som träning.

Det beror helt på vad du har för mål med din träning och vilken nivå du ligger på. En elitidrottare har förmodligen högre krav på träning än någon som precis har börjat träna. Det betyder dock inte att du behöver träna som en elitidrottare för att det ska räknas.

Image

Allt kan vara träning

Nästan allt du gör kan vara träning. Går du runt och jobbar i trädgården, bär massa tunga säckar eller hoppar studsmatta med barnen? Beroende på hur mycket du tar i och vad det är du gör så kan även det vara träning. Du behöver inte stå och svettas på ett gym. Du kan dansa, hoppa, yoga eller använda kroppen på något annat sätt.

Det är du själv som bestämmer din nivå och definition av träning. Dock kan alla tänka att det ska vara kul att träna. Tycker du att det är tråkigt att springa så behöver du inte göra det bara för att det känns som att “alla andra” gör det. Du väljer själv vad du vill göra - det är då du får ut som mest av din träning.

Image