Vårda fotbollsskador

Tycker du om fotboll precis som vi? Det är du inte ensam om - oavsett om du tycker om att spela eller titta på fotboll, eller både och. Många finner glädje och intresse av att springa runt på fotbollsplanen och försöka få in bollen i målet. Men frågan är hur illa man kan skada sig, och framförallt vad man ska göra om skadan sker?

I fotboll finns det många sätt att skada sig. Det kan vara att du vrickar foten, någon hoppar in i dig eller trampar med sina fotbollsskor på dig. Det spelar egentligen ingen roll hur du skadar dig - utan det viktiga är att behandla skadan. Har du fått ett står är det lika viktigt att ge sårbehandling som det är att linda in en vrickad fot i bandage.

Image
Image

Öppet mål eller öppet sår?

Allra viktigast är det att behandla ett sår om det är öppet. Annars är risken för infektioner och andra obehagliga konsekvenser stor. Dock är detta inget du ska göra själv om du inte har kunskap om det. Att behandla ett öppet sår är något som en kunnig ska göra eftersom det är viktigt att det hålls rent och fritt från bakterier och virus.

Så nästa gång du får ett sår - eller en skada - var noga med att ta hand om det. Annars kan det bli värre och värre. Det kan leda till att du blir borta ännu längre från fotbollen. Men om du vilar och tar hand om såret eller skadan så kommer du kunna komma tillbaka till fotbollsplanen snabbare.