Vardagsmotion

Det är inte alltid så lätt att få ihop livspusslet med allting som ska göras i vardagen. Och oftast är det tiden för träning som brukar falla bort först när tiden inte räcker till. Ibland går livet i full fart och man hinner inte träna - vilket är helt okej. Det du kan gör då är att öka din vardagsmotion istället. 

Vardagsmotion innebär den motion du gör till vardags - såsom att gå till och från jobbet, gå i trappor, städa och liknande. Det är viktigt att ha vardagsmotion som en vana och inte sitta still alltför länge. Kanske kan du parkera bilen längre bort nästa gång du är i matbutiken eller välja trapporna istället för hissen?

Lite och ofta

Istället för att sitta still hela dagen och köra en timmes träningspass är det bättre att röra på sig lite men nästan hela tiden. Att få in den där lunchpromenaden eller välja att dammsuga hemma istället för att låta robotdammsugaren göra det. Det är bättre att röra på sig lite och ofta än sällan och mycket. 

Genom vardagsmotion så kan du klara av saker som du ofta gör i vardagen. För hur ofta gör du någon övning du gör på gymmet i vardagen?  Att få in rörelse i vardagen - exempelvis genom att ta så många steg du kan under dagen - kommer att göra gott för dig både mentalt och fysiskt. Så låt bilen stå hemma och ta cykeln till jobbet istället. Spring till förskolan och hämta barnen eller ta en promenad till mataffären.

Image